Országgyűlési választás vége 2014. A Fidesz recept működött.

Azt szokták mondani, hogy egy demokratikus, tiszta országgyűlési választáson a választók mindig győznek. De arról, hogy valójában ki nyer már kevesebé szól a fáma. Pedig a recept egyszerű. Ha a választók elhiszik, hogy az országért, és egy ország lakóinak boldogulásáért  dolgozik egy párt, rá fognak szavazni. Ezt hangoztatta a Fidesz, és  több millió háztartás, több millió ember számára tett egy  jól értelmezhető  gesztust: csökkentette a rezsit. Lehet fintorogni, kritizálni, de egy biztos: A baloldal soha, egyetlen kormányzati pillanatában sem cselekedett egyszerre és ilyen közérthetően  ennyi ember javára !  Megtehette volna, ha eszébe jut. De nem jutott, és ennek külön oka van.
Ezzel szemben az  MSZP vezetette baloldal  a teljes kampányidőszak alatt következetesen összekeverte az országot az unióval, a „kifosztott” bankokkal és a megsértett multikkal. Amikor észbe kaptak, már késő volt.

Négy év állami – és nem kamu, hanem adóforintjainkból  kőkeményen felvett és elköltött  – támogatásából,  a frakcióból, meg a szakértőkből a szocialisták és a pulijaik kifacsartak pár röhejes program pontot, aztán  úgy tettek mint a hasmenéses az olimpián. A megnyitóra   kitántorogtak, verseny helyett meg fostak mindenre és mindenkire.….

Az egymással marakodó, hataloméhes,  baloldalinak hívott jelenlegi politikusok bőven megérdemlik a kukát. A választási eredményen pedig látszik, hogy  a szociáldemokrata gondolat aratott elsöprő diadalt. Csak azt épp a Fidesz bűvészkedte ki.