Kedves Értelmiségi !

A jogszabályok kihirdetésének hivatalos lapja a Magyar Közlöny. Oldalszámozása minden évben 1-től indul. A 2013-as év utolsó, december 31-i keltű  példánya  90.076-os oldalszámmal fejeződik be, a  2009. december 30.-i  példányának utolsó oldala   49.875. számozással  végződik.  Az sem volt kevés.

Állítólag mindnyájunknak minden jogszabályt ismerni kellene. Ezek az oldalszámok azonban önmagában kifejezik a vállalkozás lehetetlenségét. És még valamit jelentenek: a napi újdonságok jelentős része az előző szabályozás hibáinak teljes, vagy részleges korrekcióját jelenti !  Alaposan át nem gondolt,  rendesen meg nem konzultált, gyakran a minimális teljesítési előfeltételek hiányában is érvénybe lépő előírások tömege mellett  kellene dolgoznunk, miközben munkajogi, kártérítési, vagyoni felelősség terhel bennünket!

Úgy gondolom, az orvosoknak, mérnököknek, tanároknak,  jogászoknak  és az itt fel nem sorolt területen dolgozó értelmiségieknek van közös felelőssége. Mégpedig az, hogy nem lesznek partnerek  a saját szakmájuk megcsúfolásában!

Adóssága a magyar értelmiségnek önmagával szemben is, hogy nem tűri el olyan módszerek alkalmazását,  nem lesz résztvevője olyan szakmai gyakorlat kialakításának, amelyek miatt nem lehet megfelelni  a tisztességes munkavégzés elemi követelményeinek sem.

A jogállamiság alapesetét jelenti, hogy az Állam tisztességes szabályokat alkot, a rá vonatkozó szabályokat pedig  betartja.
Mi a hétköznapokban élünk, ránk vonatkoznak  a  Magyar Közlönyben megjelentek.

Ha nekünk  tizenöt nap a fellebbezési határidő, abból nem lesz tizenhat. Az államnak a 30 napos ügyintézés vagy  30. vagy 1301. napig tart. Ahogy alakul.
 
Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar,  ezért  a mérnökök  angol nyelvű,  magyarra sokszor le sem fordított szabványokkal  dolgoznak. (Reméljük ugyanazt értik gerenda alatt)

Magyarországon az egyetemen már régóta tananyag a visszamenőleges hatályú jogalkotás tilalma, ellenben a Parlament visszamenőleges hatályú jogszabályt alkot.

Ha fizikai, biológiai okok miatt az ember koncentrált teljesítő képessége nem nagyon lehet  napi nyolc óránál több, akkor ez egy orvosnál sem lesz tizenhat óra, akkor sem, ha direkt vagy indirekt módon ennél hosszabb idejű orvosi tevékenységre kényszerítik.

 Kedves  Értelmiségi !
Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy  azok az érdekérvényesítési fórumok és innen-onnan biztosított lehetőségek (pl. konferenciák) amelyek a hatalom és a szakmák társadalmi párbeszédének  színhelyei voltak, ma már ezt a funkciót egyre kevésbé tudják betölteni. Ha viszont a politika mindent áthat, akkor egyetlen járható út  a saját politikai érdekképviseletünk ! 

Az értelmiség  ezen politikai érdekérvényesítése miatt is hoztuk létre az Új Független Pártot (ÚFP), amely valóban új, és ugyanolyan független mint az agyműtét, egy családi ház építészeti terve, a magyar helyesírás megtanítása, vagy egy  kft. alapító okirata, mert mindezek  nem politikai,  hanem szakmai teljesítmények.

A szakma az, amikor az ígéretből eredmény lesz.  A politika az, amikor az ígéret maga az eredmény. Az értelmiségi  szakma  be fogja tudni bizonytani, hogy a politikát is lehet értelmesen, eredményesen  művelni!  

Kedves Értelmiségi és Tisztelt Választó !

Ez csak ízelítő azokból az elvekből, elképzelésekből, amelyek megvalósítására létrehoztuk az Új Független Pártot ! (ÚFP)

Ha nekünk segít, önmagán is segít.

A választási szabályok szerint 2014-ben az Új Független Párt (ÚFP) országgyűlési képviselőjelöltére adott ajánlása esetén ( régen kopogtatócédula) Önnek MEGMARAD  A JOGA  ARRA , hogy további ajánlásával más párt jelöltjét is támogassa!  Így a mi jelöltünkre adott ajánlással csak  nyerhet, de nem veszíthet semmit!

Ha a fentiekkel  egyetért, és szeretne változtatásokat akkor kérjük, hogy elérhetőségét (név, elérhetőségi – nem munkahelyi- cím,  email vagy telefon)  vagy levélben (címzett: Dr. Radovits László 1023 Budapest, Frankel Leó u.70) vagy elektronikusan e-mailben (pprrt@t-online.hu) faxon (326-2849) adja meg,  esetleg telefonon (326-2770) diktálja be, és kérjük, a választás előtt írásbeli ajánlásával is adja meg a lehetőségét annak, hogy közös igényeink megvalósulhassanak!   Tisztelettel köszönöm figyelmét.

          Új   Független   Párt                                      elnök: Dr. Radovits László
Többet adunk, mint ígérünk!                    e-mail: pprrt@t-online.hu