Budapesti Közlekedési Program

Budapesti Közlekedési Program

„Jobban élni” szinte minden ember vágya, de teljesen hiteltelen lenne az élet minden területén, mindenkinek „jobb életet” ígérni.   Ezért összeszedtük azokat a közlekedéssel kapcsolatos terveket, amelyek  a budapestiek életminőségét jelentősen javítani tudnák:

BKV 
A felnőtt, teljesárú  BKV bérlet árakat 40 %-al  csökkenteni kívánjuk.  Hátrányos anyagi helyzet esetén a gyermekbérletek ingyenesek lesznek.

Felül kell vizsgálni a buszjáratok útvonalait, a járatsűrűséget is.

Parkolás
Lehetővé teszünk a parkolásnál a kezdő két óra fizetés mentességét, a bevásárláshoz, az orvosi ellátáshoz, hivatali ügyintézéshez  szükséges ügyek lebonyolítása érdekében. A parkolási díjakat mérsékeljük, és az egész város vonatkozásában egységessé tesszük.

Kerékpáros közlekedés
A közlekedés  autós (taxis, buszos)  és kerékpáros résztvevőinek konfliktusai, a balesetek megelőzése érdekében a várost átszelő kerékpáros folyosók kialakítását, és bevezetését tervezzük. Lehetővé fogjuk tenni, hogy a kerékpárosok Észak-Dél irányban mind Budán (akár Békásmegyertől Budafokig), mind Pesten (akár Káposztásmegyertől Pesterzsébetig) szinte zavartalanul közlekedhessenek, továbbá meg fogjuk oldani a városon belüli, belső kerékpáros gyűrűk kialakítását is.

A tömeges kerékpáros közlekedés megvalósítása érdekében nem a kerékpársáv az egyetlen lehetőség!  Az erre vonatkozó vizsgálatok elkezdődtek!

A kerékpáros közlekedési folyosók teljes kialakításával egyidejűleg (de nem előbb) megszűnne a kerékpáros közlekedés a kiemelt főútvonalakon.  

Autósok idegvédelme
Felül fogjuk vizsgálni a jelenlegi dugógyártó közlekedésszervezés teljes eszközrendszerét (pl. lámpaváltások, külön sávok, behajtási tilalmak, parkolási tilalmak stb.)   Az autós is ember, tisztességes bánásmód illeti meg!   Meg fogjuk vizsgálni a közlekedés jelenlegi szervezőinek szakmai alkalmasságát

Sokkal több forrást kell biztosítani a kátyúvédelemre.

Változtatási tilalmak
Nem fogunk hozzájárulni a Clark Ádám téri körforgalom megszüntetéséhez egy lámpás csomópont kialakítása miatt!

Általános forgalmi mentesítés
Neki kell állni a budapesti körgyűrű bezárásának ezzel tehermentesítve a várost az átmenő tehergépkocsi forgalomtól. Újra kell gondolni a rakpartok közlekedési szerepét.

 Általános közlekedési felülvizsgálat.
Haladéktalanul a lakosság bevonásával meg kell nézni a forgalmi akadályok, akadályoztatás megszüntetésének leggyorsabb lehetőségeit.