Belváros – ingatlanhasznosítás

Romházakban kiszolgáltatottak? Új lehetőségek a társasházi lakóközösségek életében!

Az itt leírt javaslatokat jogászi tapasztalataim alakították, és az élet diktálta. A problémák minden döntéshozó előtt ismertek, de a lényeget illetően mégsem történik semmi. Az a célunk, hogy ebből a semmiből az Ön támogatásával valami legyen!

Budapest bérlakás állományának egy részét úgy adták el a lakóknak, hogy a házak műszaki állapota katasztrofális volt. Haladéktalanul, és a lakók számára ingyenesen el kell végezni az eladott épületek teljes műszaki felülvizsgálatát ! Amennyiben olyan műszaki hiba derül ki, amely már a lakások eredeti értékesítésekor is fennállt, ezt a kerületi vagy fővárosi önkormányzatnak bármely térítés nélkül meg kell javítani, mert az eladáskor a lakókat megtévesztették.

Szociális, anyagi helyzet tartós, súlyos romlása esetén jogszabályi rendelkezés alapján lehetővé kell tenni a közös költség mérséklését. Ha valaki a lakása fenntartására nem képes és megvételre felajánlja az államnak, az állam köteles legyen azt, azonnali fizetés mellett, piaci áron megvásárolni oly módon, hogy a volt tulajdonos méltányos havi használati díjért élete végéig a lakásban maradhat. A közös költséget ilyenkor az állam fizeti. Jelenleg csak a hiteladósok lakásai esetében áll fenn ilyen korlátozott vásárlási gyakorlat.

A lehetséges visszaélések megelőzése, elkerülése érdekében a társasházi közös képviselők pénzügyi tevékenységét sokkal szigorúbb szabályozás és sűrűbb – legalább negyedéves- elszámoltatás alá kell vonni! A javítások, karbantartások, egyéb munkák esetén kifizetést a közös képviselő csak számla ellenében, banki átutalás útján – nyomon követhetően – teljesíthessen. Szigorúbban kell szabályozni az el nem végzett – vagy rosszul elvégzett – , de a ház pénzéből mégis kifizetett munkából, szolgáltatásokból származó közös képviselői anyagi felelősséget.

Meg kell könnyíteni a közös képviselő leváltását, és az új képviselő megválasztását. Szigorúbban kell szabályozni a régi közös képviselő pénzelszámolási kötelezettségének elmulasztását, az esetleges közös költség hiány következményeit, a társasházi iratok hiányos átadását. A fenti szabályokat értelemszerűen alkalmazni kell a társasházkezelést ellátó önkormányzati vagy magán cégekre, szervezetekre is.

Tisztelt Választó ! Ez csak ízelítő azokból az elképzelésekből, amelyek megvalósítására létrehoztuk az Új Független Pártot ! Ha nekünk segít, önmagán is segít. A választási szabályok szerint 2014-ben az Új Független Párt országgyűlési képviselőjelöltére adott ajánlása esetén ( régen kopogtatócédula) Önnek MEGMARAD A JOGA ARRA , hogy további ajánlásávalmás párt jelöltjét is támogassa!Így a mi jelöltünkre adott ajánlással csak nyerhet, de nem veszíthet semmit!

Nem félünk attól, hogy a leírt elképzeléseket más párt felhasználja, mert Ön már tudja, hogy ezek eredetileg az Új Független Párt javaslatai voltak. Ha a fentiekkel egyetért és szeretné azok megvalósítását akkor kérjük, hogy elérhetőségét vagy levélben (Dr. Radovits László 1023 Budapest, Frankel Leó u.70) vagy elektronikusan e-mailben (pprrt@t-online.hu) adja meg, esetleg telefonon (326-2770) diktálja be, és ajánlásával segítsen bennünket abban, hogy igényeit teljesíthessük.

Új Független Párt elnök: Dr. Radovits László
Többet adunk, mint ígérünk! e-mail: pprrt@t-online.hu